THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

luni, 27 iunie 2011

Meduza Uriasa - Fereste - te de tentacule!


Niciodata sa nu te incurci in tentaculele Meduzei Uriase "Coama de leu" sau s-ar putea sa nu mai apuci sa regreti! Aceasta creatura incredibila traieste in apele reci ale coastelor Oceanului Atlantic de nord-vest si este cea mai mare meduzadin lume.
Un specimen urias, care a fost examinat secolul trecut in Golful Massachusetts, SUA, cantarea aproximativ 91 kg si avea o calota in forma de umbrela cu un diametru de 230cm.Tentaculele ei care pluteau suspendate in grupuri dese sub calota masiva, ajungeau pana la lungime de 36 m!
Tentaculele meduzei uriase contin mii de celule intepatoare.Acestea pot cauza dureri foarte mari si chiar moartea oricarei fiinte care le atinge- astfel ca o persoana care ar innota prin aceasta masa groaznica de tentacule nu ar avea sanse mari sa supravietuiasca.

Stiati ca:
Meduza Uriasa este o versiune imensa a meduzei " Coama de leu". Aceasta creatura, care is trage numele de la manunchiurile sale de tentacule in forma de coama, poate fi zarita adesea in preajma tarmurilor Marii Britanii si Europei de Nord.

0 comentarii: